På bilden ser vi volinisten Daniel Migdal ta emot Håkan Mogrens stipendium vid Kungl. Musikaliska akademiens högtidssammankomst i november 2016.

Daniel Migdal har etablerat sig som en av de mest lovande unga violinisterna i Sverige. Vid sju års ålder debuterade han i svensk TV när han i programmet Café Norrköping framförde Paganinis Sonat i A-dur.

Som solist har Daniel framträtt med bl.a. Gävle Symfoniorkester, Västerås Sinfonietta och Aurora Symphony Orchestra och är 2012/13 aktuell som solist med Sveriges Radios Symfoniorkester, Kungliga Filharmonikerna och Helsingborgs Symfoniorkester.

Daniel är en eftersökt kammarmusiker, och har framträtt med artister såsom Truls Mork, Ulf Wallin, Quiroga Quartet, ZilliacusPerssonRaitinen och Bengt Forsberg och har turnerat som kammarmusiker och solist i Sverige, Estland, Frankrike, Holland, England, Kina och Polen. Han framträder regelbundet på kammarmusikfestivaler som Hardanger Musikkfest (Norge), Aspekte (Salzburg), Musik I Siljan och Aurora Chamber Music Festival. 2010 tilldelades Daniel Jan Wallander-priset, vilket genom ett samarbete mellan Handelsbanken och Kungliga Musikhögskolan i Stockholm ger Daniel möjlighet att spela på en violin av Januarius Gagliano, byggd 1756.